Google+ Камбоджа - Анкор Ват
Last Minute Оферти
ribbon

joomplu:67

Боровец - Хотел Рила

Нова Година в Хотел Рила, най внушителният Боровец

Виж повече...

 
 
ribbon

808 1

Велинград - Двореца

Пакет Коледа 2014 в СПА хотел Двореца

Виж повече...

ribbon

Stream 11

Зимна приказка в Пампорово

Коледа и Нова Година в апарт-хотел
Стрийм Ризорт!

Виж Повече...

ribbon

DSC 7033

Нова Година в Чифлика

Незабравимо изживяване в СПА хотел Балкан

Виж повече...

Камбоджа - Анкор Ват

Оценете
(0 гласа)

АНГКОР-ВАТ

 

АНГКОР (Angkor) е древната столица на Камбоджа. В течение на няколко века кхмерските крале, считащи себе си за богове, строили тук величествени дворци и храмове. В X-XII век Ангкор е бил вероятно един от най-големите градове в света. Но в 1431 година, след като войските на съседния Сиам (днешен Тайланд) завладяли и разрушили града, жителите го напуснали и той попаднал във властта на джунглата, която го скрила за дълги години. Времето и джунглата не пощадили дървените постройки, но дворците и храмовете, независимо от разрурушенията, съумяли да се противопоставят и просто потресли европейските изследователи, когато ги видяли за пръв път през XIX век. В Европа Ангкор получил широка известност през 1868 година, след излизането на книгата “Пътешествие в Сиам и Камбоджа” от френския натуралист Анри Муо. Под натиска на Франция през 1907 година, намиращият се под контрола на Сиам Ангкор, бил върнат на Камбоджа. Първите работи по разчистването му от джунглата и възстановяването на сградите започнали още в началото на XX век, но пълномащабен характер придобили едва през 1930 годна. Гражданската война, започнала след държавния преврат в 1970 година и продължила почти 20 години, нанесла на Ангкор огромни вреди. Истинските грижи по възстановяване на Ангкор започнали отново през 1990 година, а от 1992 година градът е взет под егидата на ЮНЕСКО. Руините на Ангкор заемат площ от около 200 кв.км. Запзили са се около 100 дворци и храмове.


Ангкор-Ват

Храмът Ангкор-Ват (Angkor Wat) е разположен до южната граница на древния Ангкор и се явява безспорно най-голямата му забележителност. Преводът на името му гласи “град-храм”. Построен е при управлението на крал Суряварман II (1112-1152г.) и е посветен на индуисткия бог Вишну. Ангкор-Ват е навярно наи-крупното религиозно съоръжение в света. Общата му площ е около 2 кв.км. Той се е съхранил най-добре в сравнение с останалите постройки, което се обяснява с това, че даже след запустяването на тези места и до наши дни, в него са живяли будистки монаси. Храмът е обграден от ров с ширина 190 метра, който в древността е гъмжал от крокодили. От западната страна ровът се пресича от каменна дига, по която се влиза в храма. Територията му е защитена от стена с размери 1025 м. на 800 м. От вратата към храма е прокаран дълъг и широк път, разположен върху насип с височина около 1,5 м. Самият храм представлява твърде сложна конструкция на три нива с множество стълби и проходи. Ангкор-Ват е увенчан с пет кули – една в центъра и четири по края на покрива. Височината на централната кула, която е значително по-висока от останалите е 42 м., а над земната повърхност се идига на 65 м. Тази кула символизира митичната планина Меру (Meru), която според индуистката митология е център на света. През всяко ниво преминават галерии. Галериите на първото ниво, с обща дължина около 800 м., са украсени с двуметрови барелефи, изобразяващи различни сцени от митологията и бита на древните кхмери. Галериите на второто ниво са украсени със скулптурни изображения на танцьорки, чиито общ брой е около 2000.


Ангкор-Тхом

Други забележителности на Ангкор са Ангкор-Тхом (Angkor Thom), 

разположен на 1,7 км. северно от Ангкор-Ват, представляващ нещо като цитадела на града. В центърът му се намира основната му забележителност – храмът Байон (Bayon). На 200 м. северозападно от Байон се намира храмът Бапхуон (Baphuon), който бил построен преди самия Ангкор-Тхом. От източната страна, пред рова е разположена така нречената Тераса на слоновете (Terrace of Elephants). От тази тераса кхмерските крале наблюдавали церемониите на главния площад на Ангкор-Тхом. Над терасата са разположени останките на резиденцията на кхмерските крале, в чиито център е Пименакас (Phimeanakas), което означава “Небесен дворец”. Друг голям храм, намиращ се на север от Ангкор-Тхом е Пре-Хан (Preah Khan). Той също е обграден от ров и стена с размери 700 на 800 м. По правило всички храмове на Ангкор са с правилна правоъгълна форма и са строго ориентирани в посока север-юг и запад-изток.


Допълнителна информация:

АНГКОР

 Комплекс от храмове, дворци, водохранилища и канали в Камбоджа край гр. Сием Реап (9-13 в.). Включва руините на древните столици Яшодхарапура и Ангкор Тхом.  Стъпаловидно извисяващи се храмове; най-големият е “Ангкор Ват” (1113-50) с богата скулптурна украса. Днес резерват, включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Прочетена 5797 пъти Последно променена в Понеделник, 09 Юни 2014 21:07
 • Галерия
 • Програма
 • Дати и цени
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
 • Запитване
Програма:

4 дни / 3 нощи

(СЕЗОН 2014 - 2015)

ДЕН 1 (L+D)

08.00 АМ - Трансфер от хотела ви в Банкок до гр. Араняпратет, на границата с Камбоджа.

12.00 РМ - Обяд в гр. Араняпратет с избор от тайландската и интернационална кухня.

13.00 РМ - Преминаване на границата с ВИП услуги в Камбоджа, визовите формалности са без изчакване на другите посетители. Трансфер до гр. Сием Риеп с климатизиран миниван/автобус.

16.00 /17.00 РМ - Настаняване в хотел Tара Ангкор 4*.

19.00 РМ - Трансфер и посещение на великолепното „Апсара Шоу” с включена вечеря. Ще усетите магията на древните кхмери и легендата за най-красивите девици „Апсара”, принасяни като дар за харема на Великия Крал Сурияварман II. Преданието гласи, че за да бъдат милостиви Боговете към Кралството на Кхмерите, всяка нощ божествения владетел трябвало да преспи с една красавица. „Апсара” се избирали между най-красивите девици на страната и после старателно били обучавани в тайните на танците и ласките. Каменни барелефи с образа на танцуващи „Апсара” има и в храма Анкгор Ват. Включени са всички трансфери, входната такса, вечеря и водач на английски или руски език.

21.30 PM - Завръщане в хотела и отдих. За любителите на нощния живот едно предложение е посещение на най-добрата дискотека в града, SANGDISCOTHEQUE, съвсем близо до ресторанта.

ДЕН 2 

09.00 АМ - Трансфер до Анкгор Ват и разглеждане на най-големия храмов комплекс в света. Той е бил построен през 11 век от н.е. от Крал Сурияварман II, царувал от 1,113 до 1,150 год. от н.е. Храмът Анкгор Ват е посветен на Бог Вишну и представлява умален модел на свещената планина Меру в Индия, където някога са живеели Боговете, според хиндуистката религия. Строителството на храма отнело около 40 години и там са положени над 2 милиона каменни блокове, богато резбовани и орнаментирани.

Районът бил населяван тогава от над милион и половина жители и е бил най-големият град в древността. Изкусни майстори са резбовали в камъка прекрасни графюри, изобразяващи сцени от живота на древните кхмери, прекрасните танцьорки „Апсара”, великите битки и победи на Крал Сурияварман II, както и митологични картини от хиндуисткия епос Рамаяна.

11.00 АМ - Трансфер до храма „Байон”, построен от Крал Джаяварман VII през края на 12 и началото на 13 век от н.е. За разлика от Анкгор Ват, това вече е будистки храм. Огромните каменни лица, перфектно ориентирани към четирите географски посоки на света, изобразяват Авалокитешвара, Бога на добротата и милосърдието:

12.00 РМ - Трансфер до хотел Тара Ангкор и обяд в ресторанта на хотела.

14.00 PM - Трансфер до храма Та Пром, построен също от Крал Джаяварман VII в началото

на 13 век. Този прекрасен храм е известен с огромните си памукови и смокинови дървета, от векове обгърнали древните руини, като и с това, че там са снимани сцени от филма „Томб райдър” през 2001 г. с Лара Крофт. За разлика от Ангкор Ват и Байон, където се провеждат реставрационни работи, храмът Та Пром е оставен в състоянието, в което е бил открит в джунглата през 19 век от френския естествоизпитател и ботаник Анри Муо. Усещането за пътуване в древността е напълно реално. Включени са трансферите от и до хотела, обяд в хотела, входните билети и гид на ангийски, руски или български език:

16.30 РМ - Трансфер до хотела отдих и лично време. Възможност за посещение на „Стария пазар” в центъра на град Сием Риеп, с множество магазини, ресторанти, барове и дискотеки...

ДЕН 3 

09.00 АМ - Трансфер до едно от местните пристанища на езерото Тонлесап. Това е най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия, с обща площ от 2,700 кв. км. през сухия сезон и достига до 16,000 кв. км. по време на дъждовния сезон от май до октомври. В това сладководно море са регистрирани 149 вида риби, над 200 вида влечуги и множество птици. Там живее и легендарния меконгски сом, който достига 10 м. и тежи над 300 кг.! Годишно местните рибари улавят в езерото 400 000 тона риба, която заедно с ориза е основната храна в Камбоджа.

Следва кратко плаване с лодка, ще видите реалния живот на езерните жители, чиято първичност впечатлява. При ниските нива на водата, през сухия сезон от декември до март, рибарите ловят

рибата, после я осоляват, сушат я на слънце и това осигурява прехраната им за следващия сезон.

13.00 РМ - Обяд в ресторант с храна от интернационалната кухня. Следва посещение на училище за обучение на местни майстори за каменна и дърворезба, картини в/у коприна и дърво.

15.00 AM - Трансфер до хотела, отдих и лично време.

ДЕН 4 (B+L)

08.00 AM - Трансфер до град Пой Пет, отново ВИП преминаване на границата с Тайланд.

13.00 РМ - Обяд в местен ресторант с избор от европейската и интернационална кухня.

16.30 РМ - 17.00 РМ - Пристигане в хотела ви в Банкок, отдих и лично време.

Дати и цени:

 

Цени за един човек за висок сезон от 1 ноември до 31 март 2015

 

Хотел Тара Анкгор 4* - Сием Риеп, Камбоджа

 

ДВАМА ЧОВЕКА В СТАЯ

Настаняване в SuperiorRoom /ABF

Настаняване в DeluxeRoom /ABF

2-8 ЧОВЕКА

547 Евро / 1 Рах

577Евро / 1 Рах

9-15 ЧОВЕКА

498 Евро / 1 Рах

532 Евро / 1 Рах

16-24 ЧОВЕКА

475 Евро / 1 Рах

498 Евро / 1 Рах

25 + ЧОВЕКА

420 Евро / 1 Рах

446 Евро / 1 Рах

САМ ЧОВЕК В СТАЯ

+ 85 Евро / 1 Рах

110 + Евро / 1 Рах

 

Цени за един човек за нисък сезон от 1 април до 31 октомври 2014

 

Хотел Тара Анкгор 4* - Сием Риеп, Камбоджа

 

ДВАМА ЧОВЕКА В СТАЯ

Настаняване в Superior Room /ABF

Настаняване в DeluxeRoom /ABF

2-8 ЧОВЕКА

525 Евро / 1 Рах

550Евро / 1 Рах

9-15 ЧОВЕКА

578 Евро / 1 Рах

507 Евро / 1 Рах

16-24 ЧОВЕКА

464 Евро / 1 Рах

485 Евро / 1 Рах

25 + ЧОВЕКА

410 Евро / 1 Рах

425 Евро / 1 Рах

САМ ЧОВЕК В СТАЯ

+ 75 Евро / 1 Рах

97 + Евро / 1 Рах

 

Забележки:

 

 • Разрешен е вноса от Камбоджа в Тайланд само на една бутилка алкохол и по един стек с цигари на човек. Багажа се скенира и всяко нарушение се санкционира веднага.

 • Забранен е вноса на препарирани животни като крокодили, птици, змии и т.н.

 • Всички пътувания и трансфери се извършват с климатизирани миниванове и автобуси

 • Хотелът може да бъдат сменен в зависимост от наличността в момента с подобен от същата категория и цена 

 

 

Цената включва:

1) Цената включва:

- 3 нощувки в хотел Тара Анкгор, Сием Риеп 4*.

- Всички трансфери от и до хотела Ви в Банкок в центъра на града.

- 2 екскурзии + плаване с лодка и 1 шоу програма с хранене: 3 закуски, 4 обяда, 1 вечеря + шоу програма.

- Всички входни билети за комплекса Анкгор Ват + камбоджанска виза + ВИП преминаване на границите.

- Гид на английски или руски език по време на цялата екскурзия, възможност за включване на български водач.

- Всички трансфери и превоз се извършват с климатизирани коли, миниванове или автобуси.

Цената не включва:

2) Цената не включва:

- Международните самолетни билети.

- Тайландска виза за двукратно влизане и международната застраховка.

- Други допълнителни разходи извън описаните в програмата.

Полезно:

 

 Анулиране на поръчката:

 

1) Сумите за хотелите и екскурзиите се възстановяват 100% с писмено предупреждение, както следва:

 

Peak Season: 20.Dec-20 Jan Hi Season: 01.Nov-31. March Green Season: 01.April-31.Oct

 

40 days prior to arrival 30 days prior to arrival 15 days prior to arrival

 

2) Условия за връщането на сумите за трансферите, хотелите и екскурзиите:

 

- Отмяна най-малко 30 дни преди датата на пътуване: 100% пълно възстановяване.

 

- Отмяна по-малко от 20 дни преди датата на пътуване за връщане на 50% от общата сума.

 

- Отмяна по-малко от 7 дни преди датата на пътуването: сумата не се възстановява.

 

3) При пропускане на сроковете за анулация на екскурзията се прилагат клузите на съответните

 

договори с хотелите в Тайланд и контрагентите по договора.

 

4) Клиентът може да прехвърли пътуването си на друго лице с писмено уведомление най-малко 30 дни

 

преди пътуването, ако то не е свързано с визи или самолетни билети. Сумите, платени за визи и

 

самолетни билети са невъзвращаеми.

 

5) Организаторите не носят отговорност и не възстановяват изцяло или частично сумите за

 

неконсумирани услуги, в случай че клиентите не дойдат или закъснеят за срещата на предварително

 

определеното за отпътуване време и място.

 

6) В случай, че граничните служби на Тайланд, (или други държави), откажат влизането на участник или

 

участници в страната по време на описания в програмата маршрут, независимо от причините за

 

отказа, организаторите не носят отговорност и не възстановяват парите, платени за пътуването.

 

Същото се отнася и в случай на арест или задържане от полицията по време на престоя на

 

участниците в съответната държава. 

 

 

 • Забележки:

   

  • Разрешен е вноса от Камбоджа в Тайланд само на една бутилка алкохол и по един стек с цигари на човек. Багажа се скенира и всяко нарушение се санкционира веднага.

  • Забранен е вноса на препарирани животни като крокодили, птици, змии и т.н.

  • Всички пътувания и трансфери се извършват с климатизирани миниванове и автобуси

  • Хотелът може да бъдат сменен в зависимост от наличността в момента с подобен от същата категория и цена 

   

Запитване:

Попълнете тази форма

 •  
  За да се свържете с нас и изпратите запитване или желание за записване за това пътешествие, попълнете тази формата
 •  
  Вашето име
 •  
  вашият email за контакт
 •  
  телефон за контакт
 •  
  Напишете запитване или записване за офертата
 •  
  Запознат съм и се съгласявам с общите условия
 •  

Вход в сайта

Google+