Google+ Тайланд страната на усмивките - Банкок и остров Пукет
Last Minute Оферти
ribbon

joomplu:67

Боровец - Хотел Рила

Нова Година в Хотел Рила, най внушителният Боровец

Виж повече...

 
 
ribbon

808 1

Велинград - Двореца

Пакет Коледа 2014 в СПА хотел Двореца

Виж повече...

ribbon

Stream 11

Зимна приказка в Пампорово

Коледа и Нова Година в апарт-хотел
Стрийм Ризорт!

Виж Повече...

ribbon

DSC 7033

Нова Година в Чифлика

Незабравимо изживяване в СПА хотел Балкан

Виж повече...

Понеделник, 09 Юни 2014 10:19

Тайланд страната на усмивките - Банкок и остров Пукет

Оценете
(0 гласа)

ТАЙЛАНД СТРАНАТА НА УСМИВКИТЕ - 9 ДНИ  БАНКОК И ОСТРОВ ПУКЕТ.

Тайланд, известен още и като Сиам (старото име на Кралство Тайланд) е екзотична държава, част от полуостровите Индокитай и Малака на брега на Индийския океан. Към Тайланд спадат и голям брой малки живописни екзотични острови, които всяка година привличат хиляди туристи от цял свят. Тайланд с древната си култура, безбройни будистки храмове и живописните пазари, дворци, хотели и острови, топлите Южнокитайско и Андаманско море, екзотичната и пикантна тайландска кухня и тайландците с техните спокойни усмивки и сърдечното гостоприемство са причината Тайланд да е сред най-посещаваните туристически дестинации в света и ако тази година планирате екскурзия и почивка в Тайланд, сега е момента да я планирате.

Тайландската столица Банкок е пълна с живот, който кипи в навсякъде от богатите сгради, квартали и домове до кварталите, в които нагъсто съжителстват цели фамилии преживяващи с няколко долара на месец. Населението на кралството, обитаващо Тайланд повече от 15 века се издържа от приходите от туризъм едва през последните 50 години. До 70-те години на миналия век, на острова дори не са били прокарани пътища. Населението на Тайланд наброява близо 65 хил. жители. Над 80% от местните са тайландци, 12 % китайци, близо 4 % малайци и други. Официалната религия в страната е будизмът – 95 % от местното население са будисти, а 4% са мюсюлмани, които са концдентрирани предимно в южните части на страната. Официалният език е тайландският.

Остров Ко Самуи, Кох Самуи или просто Самуи е най-красивия тайландски остров, втория по големина в Тайланд и предпочитан, от много от туристите, уморени от изобилието посетители, които заливат улиците, храмовете и забележителностите на остров Пи Пи (на който е сниман филмът “Плажът”), Патая и Пукет. Остров Ко Фи Фи (Ко Пи Пи), скалист остров и стръмни, вертикални брегове, покрити с гъста тропическа растителност, които се издигат от лазурните води на океана е съвършеното място, в чиито прозрачни сини води можете да се гмурнете, за да видите различни видове корали и малки пъстри рибки. Остров Пукет е разположен на западното крайбрежие на Тайланд и ако сте избрали да почивате там, докато сте в Тайланд или просто отидете до там, докато сте на своята екскурзия в Тайланд, ще се уверите сами, че плажовете са удивително красиви, океанската вода е прозрачно синя, като в плувен басейн и центъра на острова е превзет от фантастична тропическа гора – парк Као Фра Таео, който е под закрилата на закона. Заливът Пхангнга, който се простира на изток от остров Пукет е също място, което трябва да посетите – скали наподобяващи стълбове, покрити с гъста тропическа растителност се изправят вертикално от водата.

Забележителности в Тайландските градове
Банкок – пазаруването в Банкок е преживяване- от големите търговски центрове до пазарите е прието да се пазарите за цената. Нощния пазар Патпонг и уличните пазари предлагат богато разнообразие от ръчно изработени изделия, дрехи, платове, копринени, памучни и кожени изделия, всички те на неустоими цени, които самите вие можете да договорите. На нощните пазари можете да купите както стоки на големи дизайнери с недоказан произход и така и евтини сувенири, които могат да ес окажат по-ценни от стойността, за която сте се спазарили.

В Банкок се намират и два удивителни храма – храмът на полегналия Буда и храмът на златния Буда. В храмът на полегналия Буда, както подсказва и името се е излегнала 40 метрова златна статуя на божеството. Храмът на златния Буда се намира в сърцето на столицата, близо до до кралския дворец Гран Пелас (в който се намира друга, изумителна изумрудена статуя на Буда, създадена през първи век преди Христа в град Паталипутра в Индия). В този храм се намира златна статуя на седящия Буда. Скулптурата е изработена от над 5 тона злато. Днес е една от най-сниманите забележителности в Тайланд. Внушително е да се изправиш и да се снимаш пред подобен колос от злато, докато си на екскурзия в Тайланд.

Аютая е древната столица на Тайланд, на поречието на река Чао Прая и цялата е един исторически паметник, изпълнен с будистки храмове и статуи на Буда. Аютая, Тайланд се смята за едно от архитектурните чудеса на Азия. По значимост в миналото може да бъде сравнен с градове като Атина и Рим. В резултат от нахлуването на бирманците, градът е почти напълно унищожен. В следствие на това столицата се премества там, където е днес – в Банкок.

Природни забележителности на Тайланд
Връх Интханон, висок 2565 метра е най-високата точка в страната. Намира се в северозападните части на Тайланд и въпреки височината си, на него не е студено и изобилието от природа потвърждава това. Ако по време на своята почивка в Тайланд се отправите към него, няма да сбъркате – пътя към върха е означен със старателно изработена дървена табела, а надморската височина е изписана със златисти букви.

Водопадът Сай Йок Нои в тайландската провинция Канчанабури сред гъста тропическа растителност, водопадът и скалните образувания около него привличат огромен брой туристи. Друг водопад - Банг Пае, макар да е само 18 метра, притежава дивия вид на джунглите. Важно е през кой период отивате на посещение там, тъй като водопадите в Тайланд се влияят от сухите и дъждовните периоди.
Не по-малко забележителен е и националния парк Ерауан, на брега на езерото Си Накарин, който подслонява екзотично изобилие от огромен брой растителни и животински видове. Тарутао е първият в Тайланд морски национален парк, с обхват водите на 51 острова. Усамотен в югозападната част на страната, Тарутао ще ви разкрие великолепен подводен свят от екзотични риби и корали формиращи многоцветна феерия. Този район се смята за един от най-тихите и спокойни за почивка в Тайланд. Национален парк Као Йай пък е най-старият национален парк на територията на Тайланд и прилича на огромна зоологическа градина, богата с многообразие от животни.

Като говорим за животни, когато сте в Тайланд, непременно посетете някоя от крокодилските ферми, пръснати из цялата страна. Крокодилската ферма в Самутпракан, една от най-големите в Тайланд ще ви покаже тези хладнокръвни хищници отблизо – при това не просто в естествена среда а в представления, в които опитомените хищници ще покажат своята умна природа.

Живот по водите
Плаващите заведения и животът по водата са емблематични за Тайланд. Цели клубове, барове, ресторанти или нощни заведения се носят върху подобни на салове платформи. Да изпратите слънцето, наслаждавайки се на залеза по време на вечеря е едно от удоволствията, за които трябва да намерите време.
Какво е Тайланд без плуващия пазар Дамноен Садуак, който се намира на около час път с кола западно от Банкок, като пътьом сами ще видите как огромните сгради се заменят с малки къщички, в които тайландците живеят своя делничен живот и можете от първа ръка да видите бита и устройството на техните домове. Плуващият пазар до столицата е една от големите забележителности на страната. Направо върху водите са разположени цели кухни, оборудвани с всичко необходимо за приготвянето на разнообразни астия. Не ви съветваме да се изкушавате от тях, заради по-специфичните условия при които се приготвят, но прясно изрязания пъпеш с вкусен плодов сок е нещо, което не бива да пропускате.

Тайландската кухня
Храната, която местните ядат е евтина, така че, ако се случи да останете повече там, спестяванията ви не са много и се престрашите да опитате от чуждоземската кухня, в Тайланд можете да изкарате месеци. Тайланд е един от главните износители на ориз в света и многообразието от пресни риба, меса, плодове и зеленчуци е поразяващо. Във времето за обяд и вечеря, за няколко цента можете да купите пържено пиле, ориз, скариди или най-разпространената люта супа с кокосово мляко от някоя улична сергия или скара.
Естетичното в тайландската кухня е подредбата и подготовката на храните – морската храна се поднася в изобилие, на което не сме свикнали, а прочутите гравирани плодове и зеленчуци са пир за окото. Тайландската храна, подобно индийската комбинира и балансира петте основни вкуса – люто, кисело, солено, сладко и горчиво. С екзотичнта си смес от вкусове и стилове, тя комбинира най-доброто от китайската и индийската кухня, като съхранява отличителните си черти.

Религията в Тайланд
Не е необходимо да съобразявате облеклото си с преобладаващата религия в Тайланд, но все пак, не обличайте най-оскъдните си дрехи, когато посещавате тайландските храмове и светини, а те са навсякъде – дори до най-светската сграда и най-претъпканите улици, в офисите или жилищните сгради – навсякъде има малки параклиси със статуи на Буда, на които много от тайландците се покланят. Оставените около статуите благовония под формата на горящи пръчици и малки панички с ароматни свещи разнасят из въздуха на всички населени места ароматът на Тайланд.

От храмовете и религиозните места, непременно отделете време да видите Мраморния храм. Снежнобелия мраморен храм, покрит с червени керемиди е автентично произведение на изкуството. Друг храм, който заслужава да бъде видян е Уат Фратат, най-стария храм в провинция Чанг Май, още от 14 век. Достъпът изисква усилия, тъй като за да стигнете до него, трябва да изкачите 300 стъпала до върха, където ви очаква великолепна изумрудена статуя на Буда и статуя на хиндуисткия бог Ганеш.

 • Галерия
 • Програма
 • Дати и цени
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
 • Запитване
Програма:

(СЕЗОН 2014 - 2015)

1-ви ден / Банкок

Пристигане в Банкок, трансфер от летище Суварнабуми до хотел:

 • All Seasons Sathorn 3* / Executive Room/Double/Twin Bed/ABF

 • Ramada D'MA Hotel 4* Superior Room /Double/Twin Bed/ABF

Почивка в хотела и лично време.

2-ри ден / Банкок (BF)

08.00 АМ - Закуска и среща във фоайето на хотела за провеждане на екскурзия до Кралския дворец, храмът „Ват Пра Кео” и най-свещеното изображение в Тайланд „Изумрудения Буда” изваян от един единствен кристал, както и Кралската резиденция за гости, Тронната зала. Включени са всички трансфери от и до хотела, гид на английски език.

14.00 АМ - Отдих в хотела и лично време, възможност за самостоятелни екскурзии в Банкок.

3-ти ден / Банкок/Пукет (BF)

07.30 АМ - Полудневна екскурзия до „Плаващия пазар”, една от големите забележителности на Банкок. Ще видите една неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. Плаващите пазари на дървени лодки, които разнасят стоки, храни и сувенири, следват древната традиция на „Каналната Венеция”, както е бил известен в недалечното минало град Банкок.

Екскурзията включва всички трансфери от и до хотела и гид на английски език.

13.00 РМ - Прибиране в хотела и кратък отдих, включен късен Check Out.

16.00 РМ - Трансфер до летище Суварнабуми и полет с до Пукет с продължителност на полета 1 час и 20 мин. FD 3031 - 19.00. (BKK) - 20.20. (HKT) Включен багаж 20 кг + 7 кг. ръчен.

20.20 РМ - Кацане на летище Пукет, трансфер от летището до хотела и настаняване в:

 • Karon Sea Send 4* - Deluxe Room /Double/Twin Bed / ABF

 • Kata Palm Resort & Spa 4* - Superior Room /Double/Twin Bed/ABF

 • Asperi Hotel, Patong Beach 3* - Superior Room /Double/Twin Bed/ABF

Отдих и лично време.

4-ти ден / Пукет (BF)

Първи плаж, разходки, свободно време.

5-ти ден / Пукет (BF + Lunch)

07.30 АМ - Еднодневна екскурзия до прочутите острови Пи Пи. Корабът ще обиколи и двата острова, за да ви даде възможност за снимане. Ще видите прекрасния пейзаж на залива Maya Bay, (където са правени снимките за филма „Плажът”). Шнорхелинг и опознаване на прекрасната тропическа природа. Екскурзията включва трансфери от и до хотела, обяд, маски и шнорхели, гид на английски език.

17.30 РМ - Пристигане в хотела, почивка.

6-ти ден / Пукет (BF)

Свободно време за плаж, отдих или пазаруване.

7-ми ден / Пукет (BF + Lunch)

08.00 АМ - Посещение на залива Панг Нга. Предстои ви плаване с кораб между десетки варовикови острови, после кратка разходка с кану, задвижвано от тайландец. Ще видите красотата на тропическата природа, както и невероятния остров „Джеймз Бонд”, поникнал като гъба от водата. Колкото и да сте подготвени за това, тук реалността надминава човешкото въображение... Включени са всички трансфери, обяд и английско говорящ гид.

17.00 РМ - Завръщане в хотела.

7-ми ден / Пукет (BF)

Свободно време за плаж, отдих или пазаруване.

8-ми ден / Пукет (BF + Lunch)

08.00 АМ - Сафари със слонове в джунглата, маймунско шоу, тай бокс, тайска кухня, пътуване с джип. Това е едно приятно разнообразие от впечатления и докосване до спецификата на тайландския стил на живот. Екскурзията включва всички трансфери от и до хотела, обяд и гид на английски език.

14.00 РМ - Край на екскурзията, пристигане в хотела, свободно време.

9-ти ден / Пукет (BF)

10.00 АМ - 13.00 РМ - Трансфер от хотела до аерогара Пукет и полет до България.

Дати и цени:

Цени на екскурзията, валидни за сезон 2014 г. / 2015 г.

KaronSeaSend, Phuket (4+*)

Цена за един човек, настаняване на двама в стая в хотел 4+*

За периода от 01.Ноем. 2014 до 20. Дек.2015 ----------- 979 евро /за 1 човек, възрастен. (Deluxe Room ABF)

За периода от 21.Дек.2014 до 20.Януари.2015 ---------- 1085 евро /за 1 човек, възрастен. (Deluxe Room ABF)

За периода от 21.Януари.2015 до 15.Април.2015 ------ 982 евро /за 1 човек, възрастен. (Deluxe Room ABF)

За периода от 16.Април.2015 до 31.Окт.2015 ---------- 785 евро /за 1 човек, възрастен. (Deluxe Room ABF)

Деца от 4 год до 9 години за всички периоди --------- 585 евро / за 1 дете, настаняване на доп. легло ABF

 

- Доплащане за настаняване в хотел Ramada D'MA Hotel, Bangkok (4*) Superior Room - 35 евро на човек

 

- Допълнително заплащане на Гала Вечеря в Пукет на 31. Декември - 110 евро на човек

 

- Във всички хотели има възможност само за едно допълнително легло в стая.

 

KataPalmResort, Phuket (4*)

 

Цена за един човек, настаняване на двама в стая в хотел 4*

 

За периода от 01.Ноем.2013 до 30.Ноем.2014 ------------- 859 евро /за 1 човек, възрастен (Superior Room ABF)

 

За периода от 01.Дек.2013 до 19.Дек.2014 ----------------- 1002 евро /за 1 човек, възрастен (Superior Room ABF)

 

За периода от 20.Дек.2014 до 20.Януари.2015 ------------ 1062 евро /за 1 човек, възрастен (Superior Room ABF)

 

За периода от 21.Януари.2015 до 31.Март.2015 -------- 933 евро /за 1 човек, възрастен. (Superior Room ABF)

 

За периода от 01.Април.2015 до 31.Октомври.2015 --- 725 евро /за 1 човек, възрастен. (Superior Room ABF)

 

Деца от 4 год до 9 години за всички периоди ------------ 535 евро / за 1 дете, настаняване на

доп. легло ABF

 

Забележки:

 

- Допълнително заплащане на Гала Вечеря в Пукет на 24 Декември - 60 евро на човек.

 

- Допълнително заплащане на Гала Вечеря в Пукет на 31. Декември - 95 евро на човек.

 

- Доплащане за настаняване в хотел Ramada D'MA Hotel, Bangkok (4*) Superior Room - 35 евро на човек.

 

- Във всички хотели има възможност само за едно допълнително легло в стая.

 

 

AsperyHotel, Patong, Phuket (3*)

Цена за един човек, настаняване на двама в стая в хотел 3*

За периода от 01.Ноем.2013 до 15.Дек.2013 ----------- 785 евро /за 1 човек, възрастен.

За периода от 15.Дек.2013 до 20.Януари.2014 -------- 898 евро /за 1 човек, възрастен. 

За периода от 21.Януари.2013 до 30.Април.2013------ 865 евро /за 1 човек, възрастен. 

За периода от 01.Май.2013 до 31.Окт.2013 ----------- 725 евро /за 1 човек, възрастен. 

Деца от 4 год до 9 години за всички периоди ---------- 515 евро / за 1 дете, настаняване на доп. легло

Забележки:

- Доплащане за настаняване в хотел Ramada D'MA Hotel, Bangkok (4*) Superior Room - 35 евро на човек

- Във всички хотели има възможност само за едно допълнително легло в стая.

Цената включва:

Цената включва:

 • Самолетен билет Банкок - Пукет с вкл. летищни такси и багаж 20 кг. + 7 кг. ръчен

 • Всички трансфери от и до летищата

 • 2 нощувки в хотел 3*/4* с включена закуска в Банкок, настаняване в стая за двама

 • 6 нощувки в хотел 3*/4* с включена закуска в Пукет, настаняване в стая за двама

 • 2 екскурзии в Банкок с включени всички трансфери от и до хотела

 • 3 екскурзии в Пукет с включени 3 обяда и трансфери от и до хотела

 • Съдействие за издаване на тайландска туристическа виза

 • Непрекъсната телефонна връзка с гид на бългaрски език на територията на Тайланд

 • Цените са валидни при вариант кацане в Банкок и връщане за България с излитане от Пукет

 • Възможно е включване на гид на български език с доп. заплащане от 70 евро / за групи от 8+ човека

Цената не включва:

Цената не включва:

 • Международните полети България - Банкок / Пукет - България.

 • Туристическа виза за Тайланд - 30 евро.

 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 долара.

 • Всички други лични разходи, като напитки, покупки, самостоятелни екскурзии и хранене извън програмата.

Полезно:

Анулиране на поръчката:

1.) Не се възстановяват парите за всички самолетни билети от межд. и вътрешните полети.

2.) Сумите за хотелите и екскурзиите се възстановяват 100% с писмено предупреждение от:

Peak Season: 20.Dec-20 Jan Hi Season: 01.Nov-31. March Green Season: 01.April-31.Oct

35 days prior to arrival 25 days prior to arrival 15 days prior to arrival

3.) При пропускане на сроковете за анулация на екскурзията се прилагат клузите на съответните

договори с хотелите в Тайланд и контрагентите по договора.

4.) Клиентът може да прехвърли пътуване си на друго лице, като се задължава да информира

организаторите най-малко 30 дни преди пътуването, ако то не е свързано с визи или

самолетни билети. Сумите, платени за визи и самолетни билети са невъзвращаеми.

5.) Организаторите не носят отговорност и не възстановяват изцяло или частично сумите за

неконсумирани услуги, в случай че клиентите не дойдат или закъснеят за срещата на

предварително определеното за отпътуване място и време.

6.) В случай, че граничните служби или полицията на Тайланд (или други държави) по време на

пътуването ви по вашия маршрут откажат влизането ви в страната, организаторите не носят

отговорност и не възстановяват парите, платени за пътуването. Същото се отнася и при

задържане или арест на клиенти по време на престоя им в съответните държави.  

Запитване:

Попълнете тази форма

 •  
  За да се свържете с нас и изпратите запитване или желание за записване за това пътешествие, попълнете тази формата
 •  
  Вашето име
 •  
  вашият email за контакт
 •  
  телефон за контакт
 •  
  Напишете запитване или записване за офертата
 •  
  Запознат съм и се съгласявам с общите условия
 •  

Вход в сайта

Google+