Google+ Приказни острови
Last Minute Оферти
ribbon

rila_1

Боровец - Хотел Рила

Нова Година в Хотел Рила, най внушителният Боровец

Виж повече...

 
 
ribbon

808 1

Велинград - Двореца

Пакет Коледа 2014 в СПА хотел Двореца

Виж повече...

ribbon

Stream 11

Зимна приказка в Пампорово

Коледа и Нова Година в апарт-хотел
Стрийм Ризорт!

Виж Повече...

ribbon

DSC 7033

Нова Година в Чифлика

Незабравимо изживяване в СПА хотел Балкан

Виж повече...

Приказни острови

Оценете
(0 гласа)

Знаете ли, че един от всеки десет човека живее на остров? Дори има термин за хора, които имат силно влечения към островите – островомания. 

Питкерн Островите са най-известни със своите обитатели – наследници на бунтовниците от кораба Баунти и таитяните, които ги придружавали. През 1790г. те се заселили на острова и подпалили Баунти, които все още се вижда под водата на залива Баунти. Повечето от бунтовниците и таитяните умрели от алкохолизъм, болести и убийства, докато останалите заживели спокойно. Островите Питкерн стават британска колония през 1838г. и сега са отвъд океанска територия на британците. Питкерн е най-малкото владение в света (по население) и е свързано с познатото на всички наименование на кокосовия десерт “Баунти”. Местните говорят на уникален език, смесица от таитянски и английски.


Палмира

 Палмира е типична комбинация от класически островни стереотипи. Той е едновременно пуст островен рай и загадъчен източник на суеверия. Дългата му и странна история включва заровено пиратско съкровище, трагична смърт, корабокрушения, военни дейности, изоставяне, а наскоро и туристи убити от мечка гризли. Някои хора смятат, че островът е прокълнат, но дори и рационалистите признават, че от откриването му през 18-ти век, там постоянно се случват странни неща. Палмира е единствената неорганизирана американска територия.

Буве


 Повърхността на Буве е покрита предимно с глетчери и на него не живее почти нищо друго, освен тюлени, пингвини и някои птици. Откривателя на острова документирал втори остров наблизо, който така и не бил видян отново. През 60-те години на острова е открита спасителна лодка, в която от пътниците нямало и следа.

Тристан да Куня

Тристан да Куня е най-отдалечената група обитаеми острови в света и се намира на хиляди километри от Южна Америка и Южна Африка. Островът е вулканично образувание, издигнало се от Атлантическия океан преди милиони години. Намира се на ръба на активен вулкан. През 1961г. гърлото на вулкана, което се намира близо до столицата, изригнало и всички хора били евакуирани в Англия. След две години на жителите им било позволено да се върнат. Островитяните често се изправят срещу силата на атлантическите бури. Вятърът със скорост от 190км/ч е толкова силен, че е завличал крави и овце в океана.

Бишъп Рок

Бишъп Рок държи рекорда за най-малкият остров в света. Удивителен фар, построен през 1858г. е единственото, което се намира на малкия остров близо до бреговете на Великобритания. Първият фар там бил пометен от водата още преди да е завършен. Сегашният успява да издържи на бурите и ветровете вече повече от век. Едно време там са били заточвани престъпници, на които им е оставяно малко хляб и вода.

Дубай

Дубай Дубай е дом на най-големите острови, създадени от човек. Едва ли има човек, който да не е чувал за тях. Те са във всякакви форми – от палма до картата на света. За построяването им е извършена най-масивната операция по преместване на земна маса до сега. Дубай си дават сметка, че петролът скоро ще се изчерпа и за да оцелеят след това са им нужни тези острови, които привличат туристи от цял свят.


Прочетена 1620 пъти

Вход в сайта

Google+