Google+ ФУДЖЕЙРА
Last Minute Оферти
ribbon

rila_1

Боровец - Хотел Рила

Нова Година в Хотел Рила, най внушителният Боровец

Виж повече...

 
 
ribbon

808 1

Велинград - Двореца

Пакет Коледа 2014 в СПА хотел Двореца

Виж повече...

ribbon

Stream 11

Зимна приказка в Пампорово

Коледа и Нова Година в апарт-хотел
Стрийм Ризорт!

Виж Повече...

ribbon

DSC 7033

Нова Година в Чифлика

Незабравимо изживяване в СПА хотел Балкан

Виж повече...

ФУДЖЕЙРА

Оценете
(0 гласа)

Фуджейра (Fujairah) е едно от 7-те емирства, които образуват Обединените арабски емирства (ОАЕ). В момента се управлява от шейх Хамад ибн Мухамад аш-Шарки. Състои се от две основни части, които се намират по източното крайбрежие на държавата.

Това е единственото от седемте емирства, което има излаз на Оманския залив. Всичките останали шест са с излаз на Персиийския залив. 

Фуджейра е най-новото емирство в рамките на ОАЕ. До 1953 год. то е представлявало част от емирство Шарджа.

Фуджейра е известна туристическа дестинация. Бреговата му ивица е с дължина от около 90 километра. Населението на емирството е над 130 хиляди жители. Площта му представлява 1.4 от цялата територия на ОАЕ - 1 150 квадратни км. По големина е пето поред от емирствата. Фуджейра е и името на столицата му. Това е и най-големият град в емирството, с население, наброяващо повече от 54 хиляди души.

Държавните фондове се използват за развитие на социалните жилища и за разкрасяване на столицата, освен с всички останали цели по предназначение., Управителят може да взема решения по отношение на всички аспекти на правовата държава, въпреки че федералните закони имат предимство.

Шейхът и близките му роднини оглавяват кабинета на Фуджейра, а няколко членове на уважавани местни семейства съставляват консултативни комитети. Шейхът трябва да ратифицира всички решения от кабинета. След ратификацията на такива решения, те могат да бъдат приети в закона като декрети за емирството, които обикновено влизат в сила веднага.

Емирство Фуджейра е единственото сред седемте, чиято територия обхваща предимно от планински райони. По-голямата част от другите, които заедно съставляват ОАЕ, са покрити основно от пустини. 

Емирството разполага с голямо и модерно летище (Fujairah International Airport).

Средните температури през летния сезон са между 30 и 40 градуса по Целзии, а през зимния спадат съвсем леко и обикновено варират между 25 и 30 градуса по Целзии. Годишното време се разделя и на сух и дъждовен сезон, като дъждовният е през зимата, а сухият – през лятото.

Чужденци или посетители нямат право да купуват земя и въобще – недвижимо имущество. Гражданите на Обединените арабски емирства купуват земя от страна на правителството, след доказване на тяхната националност. Ако няма подходящи терени на разположение чрез официалните правителствени служби, може да се направят частни покупки, като евентуалната цена се определя от пазара и от самите лица.

Продукцията на петрол, както и туризъмът, играят основните роли в икономическото развитие на Фуджейра. 

Прочетена 5512 пъти

Вход в сайта

Google+