Google+ Барселона - забележителностите на Барселона
Last Minute Оферти
ribbon

rila_1

Боровец - Хотел Рила

Нова Година в Хотел Рила, най внушителният Боровец

Виж повече...

 
 
ribbon

808 1

Велинград - Двореца

Пакет Коледа 2014 в СПА хотел Двореца

Виж повече...

ribbon

Stream 11

Зимна приказка в Пампорово

Коледа и Нова Година в апарт-хотел
Стрийм Ризорт!

Виж Повече...

ribbon

DSC 7033

Нова Година в Чифлика

Незабравимо изживяване в СПА хотел Балкан

Виж повече...

Барселона - забележителностите на Барселона

Оценете
(0 гласа)

Едно от основните предимства на Барселона са многото забележителности. Архитектът, дизайнерът, футболният фен, историкът, градският администратор – всички те могат да видят по нещо. Посещението на Саграда Фамилия, Каса Мила, Каса Калвет е задължително, когато сте в Барселона.

Сaграда Фамилия (Sagrada Familia)
Една от най-уникалните сгради в света. Строежът й започва през 1882 г. по проект на архитект Антонио Гауди. Всъщност работата на Гауди може да бъде видяна из цяла Барселона. Строежът на катедралата спира през 1926 г., когато Гауди умира. По време на строежа на Саграда Фамилия Антонио Гауди е толкова обзет от строежа на храма, че заживява в постройка в близост до него. Преди смъртта му е построена само една от кулите на храма, които по план са 12. Досега са построени общо осем. Строежът й се финансира от частни дарения, предвижда се до 2032 г. Саграда Фамилия да бъде завършена.


Ноу Камп (Nou Camp)
Футболен клуб Барселона е много повече от клуб. Понякога се усеща сякаш той носи гордостта на цялата нация на раменете си. Дори и тези, които не се интересуват от футбол ще харесат посещението на стадиона.


Ла Педрера или Каса Мила (La Pedrera; Casa Mila)
Ако нямате време да посетите всичко свързано с работата на Гауди, посетете поне това място. Строежът на сградата е възложена на Антонио Гауди  от индустриалеца Пере Мила. Нито една от стените на жилището не е права, фасадата на сградата е вълниста с множество железни балкони, различни един от друг. На последния етаж на Ла Педрера се намира и музеят на Гауди.


Макба (MACBA)
Оставете за малко натоварените улици и посетете Музея на модерно изкуство.


Дворец на каталунската музика (Palau de la Música Catalana)
Не е точно като архитектурата на Гауди, но тази концертна зала, построена преди сто години от Доменек Монтанер, представя много от модернизма.  Дворецът е от значение не само за каталунското музикално наследство, но като цяло за музиката.

Музеят „Пикасо“
Съединяването на дворец от ХІІІ в. с друг от ХІХ в. осигурява красива среда за един от най-интересните испански музеи, задължително място за почитателите на Пикасо. Като се почне от детските скицници и драскулки тук и там на деветгодишния художник (роден в Малага през 1881 г.), музеят осигурява рядката възможност да се проследи еволюцията на Пикасо като художник, особено в неговите ранни творби.


Санта Мария дел Мар (Santa Maria del Mar)
Най-красивата църква в града и вероятно най-добрата каталунска готическа постройка, с малко по-изчистена архитектура от обичайната готическа. Църквата създава усещането за обемност и богатство, личащо от фините стълбове и богато украсените куполи.


Парк де Колсерола (Parc de Collserola)
Зелената част на града. Веднага след края на града има парк с площ от 8000 хектара – 22 пъти по-голям от Central Park в Ню Йорк, както управниците му обичат да изтъкват. В него има всичко – от прекрасни градинки до луксозни хотели, но преди всичко големи свободни райони, в които може да почивате или да карате колело. До самият парк може да се стигне само с влак: от гара Каталония  (Catalunya Station) вземете влака до Тераса (Terrassa) или Сабадел (Sabadell) и слезте на Байксадор де Валвидрера (Baixador de Valvidrera). Близко до спирката има информационен център на парка.


Аквариума на Барселона (L'aquarium Barcelona)
Акулите са звездите на този средиземноморски аквариум. Той е разположен на края на булевард Ла Рамбла и е много близо до центъра на града.

Парк Гюел (Parc Güell)
Паркът Гюел е градина с архитектурни елементи, която е разположена на хълма Eл Кармел. Проектирана е от великият испански архитект Антонио Гауди. Построена е от 1900 до 1914г . и е част от историческото наследство на ЮНЕСКО.

Национален музей на изкуствата  (National Art Museum of Catalonia)
Национален музей на изкуствата е музей на визуалните изкуства в Каталуния, който се помещава в националния дворец. Дворецът е построен през 1929 г. заради проведеното тогава световно изложение.

Катедралата на Барселона (Cathedral of Santa Eulalia)
Катедралата Св.Еулалия или Катедралата на Барселона е готическа катедрала, която е и седалище на архиепископа на Барселона. Катедралата е строена в периода от XIII в. до XV в.

Триумфална арка (Arc de Triomf)
Триумфалната арка e построена за световното изложение през 1888 г. Тя е творение на архитекта Йосеп Виласека и Казанова. Построена от червени тухли в мавритански стил. На предният фриз има надпис „Барселона приветства всички нации“, на задния фриз пише „възнаграждение“.

Площад Каталуния (Plaça Catalunya)
Площад Каталуния е голям площад, намиращ се в централната част на Барселона. Той се счита за центъра на Барселона. Самият площад е пресечна точка на няколко по – известни булеварди като Ла Рамбла, Рамбла де Каталуния,  де Грация и др.

Статуята на Колумб (Columbus Monument)
Статуята на Колумб е 60 – метров паметник на Христофор Колумб.  Паметникът е построен за световното изложение на Барселона. Намира се на края известната улица Ла Рамбла.  Мястото на паметника не е избрано случайно.

Болница на Св. Кръст и Св.Пол (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau)
Болницата на Св. Кръст и Св. Пол  е комплекс, построен в периода 1901 – 1930 г. и е творба на модерниста Луис Доменек и Монтанер. Тя е вписана в списъка за историческо наследство на ЮНЕСКО.

Интересни неща, които можете да правите в Барселона

Парка Тибидабо
Удивителен парк за семейства, който съществува вече сто години. Разположен е на най-високото място в града, откъдето се разкриват красиви гледки.


Турове из Барселона със сегуей
Два часова разходка из града с футуристично и екологично превозно средство. Туровете са за ограничен брой хора. Може да разчитате на лично обслужване и запомнящо се преживяване.

Зоологическата градина на Барселона
Тя се разполага с над 13 хектара от парка Цитадела – великолепна вековна градина, която е дом на около 7500 животни от над 400 вида от целия свят.


Трикси – турове с рикши
Направете този перфектен воден тур из Барселона във футуристична, екологична рикша с педали. Предлагат се турове на различни теми, които могат да продължат от 15 до 150 минути.


Тур с колела с дебели гуми
Това е един от най-добрите начини да разгледате всички забележителности из града. Този тур ще ви отведе там, където автобусите не могат и ще ви спести много време от разходките пеша.


Аквапарк Фантазия
Един от най-добрите аква паркове в Испания. Има 23 атракциона, 3 басейна, мини голф игрище и зони за почивка. Над 10 000 кв. км. зелени площи и над 900 маси за пикник.


Каталуния в миниатюри  
Това е най-голямото изложение на миниатюри в света и единственото в Испания. Запознайте се с монументите, сградите и големите постижения на царството.


Турове до Ноу Камп
Тази обиколка ви води до всички ъгли на легендарния стадион. Пред вас оживява историята на футболния клуб. Турът включва посещение на музея на отбора, където може да видите трофеи и снимки на клуба, както и лични предмети на футболните звезди.

Прочетена 6219 пъти
Още в тази категория: « Барселона

Вход в сайта

Google+